Procedure afgelastingen

Afgelastingen hebben wij niet altijd zelf in de hand, zowel op ons eigen complex niet als bij afgelasting door andere verenigingen.
Ouders zijn ten aller tijde zelf verantwoordelijk om te achterhalen of een wedstrijd en/of toernooi en/of training is afgelast.

Het criteria voor afgelasting is dat de weers- en/of veldomstandigheden geen ernstig gevaar voor de spelers en/of de kwaliteit van het veld mogen gaan opleveren.

Denk hierbij aan sneeuw, ijsvorming, storm, bliksem, extreme en langdurige regenval, te lage gevoelstemperaturen, grasvelden te drassig etc.
Een regenbui is dus niet per definitie afgelasting want de meeste teams trainen op kunstgras, de spelers hebben een regenjas en er zijn niet echt veel gevallen bekend van blessures door nat worden.

wedstrijden

Alle Onder- en middenbouw teams (O8 t/m O13) van "De Betrokken Spartaan" vallen voor de KNVB onder categorie B, de JO15-1 en JO17-1 onder categorie A.
Kijk bij langdurig slecht/gevaarlijk weer of twijfel bij een wedstrijd eerst altijd op TT pagina 603:

1. staat er "algehele afgelasting West II": alle wedstrijden van zowel alle A als B categorieteams zijn dan afgelast

2. staat er "afgelasting categorie West II categorie B": alle wedstrijden van onze B categorieteams zijn dan afgelast

Voor de thuiswedstrijden trachten wij een afgelasting zo snel mogelijk door te geven aan de trainers maar zijn hierbij afhankelijk van het tijdstip waarop beslissing wordt genomen door de beheerder van ons complex.

Bij uitwedstrijden en/of toernooien zijn we afhankelijk van het tijdstip van afgelasten door de betreffende vereniging.
Kijk bij twijfel voor vertrek zelf op hun site of bel zelf naar de kantine van betreffende vereniging.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor afgelastingen op het laatste moment door de betreffende vereniging.

doordeweekse trainingen

Kijk voor vertrek thuis bij twijfel altijd eerst in de teamapp.
Getracht wordt afgelastingen van trainingen minimaal 2 uur voor aanvang van de training aan de contactouder door te geven zodat deze het kan plaatsen in de teamapp.
Bij afgelasting van de training is het toegestaan dat de trainer in overleg zelf een alternatief (zaal)programma mag aanbieden.